Ga direct naar inhoud


De aangescherpte maatregelen die op dinsdag 3 november door de overheid zijn afgekondigd hebben ook gevolgen voor Hart. De komende twee weken zullen naast de doorstroomlocaties, zoals musea en bibliotheken, en de geplaceerde locaties, zoals theaters en bioscopen, helaas ook de muziekscholen, centra voor de kunsten en volksuniversiteiten vanaf vanavond dicht moeten. Dit geldt voor het hele land.

Amateurkunst en jeugdverenigingen
Ook voor  beoefenaars van amateurkunst (bijvoorbeeld zanggroepen, bandjes, orkesten) is het niet mogelijk om de komende twee weken samen te spelen met meer dan twee personen; dit vanwege het verbod op groepsvorming (van maximaal vier naar twee personen). Wel geldt een uitzondering voor activiteiten van jeugdverenigingen (tot en met 17 jaar) op het verbod op groepsvorming. Dit betreft dus activiteiten voor jongeren tot 18 jaar in verenigingsverband.

Sluiting t/m zondag 22 november
Dit betekent dat Hart de deuren moet sluiten voor alle publiek: docenten, cursussen, individuele huurders, groepen en ensembles… Deze sluiting gaan in op woensdag 4 november om 22.00 uur. Hart heeft ervoor gekozen om de sluitingsperiode te laten duren tot en met zondag 22 november, een halve week langer dus. Of en zo ja hoe we vanaf maandag 23 november weer onze deuren open kunnen stellen kunnen we nu nog niet zeggen. We hopen dat we met deze ingreep genoeg effect bereiken om dan weer terug te kunnen gaan naar de gedeeltelijke lockdown van 14 oktober 2020.