Ga direct naar inhoud

Voor goede live muziek en openbare jamsessies kun je net als vorig seizoen op de donderdagavond terecht in het sfeervolle Hart Café aan de Kleine Houtweg 18. Vanaf 20.30 uur barst het daar vrijwel wekelijks los en kunnen liefhebbers van jazz, blues en pop hun hart ophalen onder het genot van een drankje. Toegang is gratis! 

De plek voor jong talent én ervaren musici
In samenwerking met verschillende partners is er een afwisselend programma tot stand gekomen.
Hart zet zich in voor talentontwikkeling en het opdoen van ervaring. Daarom wordt er elke avond, door alle partners de kans geboden aan (jong) talent en ervaren musici om speelervaring op te doen of te jammen met de professionele musici.

Onze huisband Trio JÖP is geregeld van de partij. Trio JÖP is een initiatief van drummer Joost Kesselaar, pianist Örjan Graafmans en bassist Paul Berner is voor zichzelf begonnen nadat zij jarenlang samen speelden als de hechte ritmesectie van de Gerard Kleijn Group.
Na een kort concert leidt het trio een jamsessie waar muzikanten van elk niveau van harte worden uitgenodigd om mee te spelen en ervaring op te doen.

Heren5 is 4 jaar geleden opgericht door Richard Toussaint met het idee lekkere en dansbare jazz ten gehore te brengen. De meeste leden van Heren5 kennen elkaar vanuit de Djamopleiding lichte muziek in Amsterdam.
Voor de optredens in het Hart Café speelt de groep in een 4-mansformatie: Heren4. Het repertoire bestaat uit de bekende jazz standards, afgewisseld met vette bluesjes of opzwepende bossa’s en funky nummers. Voor de pauze mogen jonge muzikanten meespelen, na de pauze is er een sessie voor gevorderde muzikanten. 

Green Sparkle is de band van drummer Kim Weemhoff. Green Sparkle legt zich toe op het muzikaal verbouwen en herdefiniëren van bekende popliedjes.
Ook hier zijn, na een concertante set door de band, muzikanten van harte uitgenodigd om mee te spelen.

Speellijst
27 september - Trio JÖP
4 oktober - Richard Toussaint met Heren4
11 oktober - Green Sparkle
18 oktober - Trio JÖP
1 november - Richard Toussaint met Heren4
8 november- Trio JÖP
15 november - Richard Toussaint met Heren4
22 november - Green Sparkle
29 november - Trio JÖP
6 december - Richard Toussaint met Heren4

Praktisch
De live muziek avonden starten op donderdagavond om 20.30 uur.
Kleine Houtweg 18, 2012 CH Haarlem
Toegang is gratis!
Parkeren kan in parkeergarage de Kamp of garage Houtplein.
Voor fietsen hebben wij meer dan voldoende rekken voor de deur.