Ga direct naar inhoud

Geluksroute bij Hart op zaterdag 2 februari

De Geluksroute is een ongedwongen uitwisseling van geluk, die voor inspirerende ontmoetingen en mooie ontdekkingen zorgt. Delen waar je gelukkig van wordt; dat brengt altijd meer geluk teweeg en zorgt voor nieuwe verbindingen waar Haarlem mooier van wordt. Daar doet Hart graag aan mee!

Geluksroute in Haarlem
In het weekend van 2 en 3 februari is de Haarlemse editie van de Geluksroute, en daarom zijn er op zaterdag 2 februari twee speciale workshops in het teken van de Geluksroute te volgen bij Hart. Gratis toegankelijk!

Programma
10.30 - 11.30 Schrijven om je geluk te vinden
Voor iedereen vanaf 18 jaar.
Docent: Susanne Gijsbers
Schrijven is een vorm van koesteren. Door je een geluksmoment te herinneren en het zintuiglijk te beschrijven, koester je dat moment. Het hoort bij jou. Het zegt iets wezenlijks over hoe jij je omgeving ziet, beleeft, proeft. Schrijven maakt gelukkig! Kom het zelf ervaren!

12.00 - 13.00 Zelfcompassie voor meer geluk en veerkracht
Voor iedereen vanaf 18 jaar.
Docent: Simone Loos
Geluk is een groot goed in ons leven. Eigenlijk streeft iedereen hiernaar. Dat is heel normaal. Toch blijkt dat we ook ervaringen opdoen en patronen aanleren die ons juist in het ervaren van een geluksgevoel blokkeren. Vaak geven we onszelf veel kritiek in de hoop dat we ons beter gaan voelen, maar dit geeft ons vaak alleen maar stress. Als ons iets niet lukt geven we onszelf bovendien ook nog eens kritiek.
Bij Zelfcompassie staat centraal hoe je vriendelijker voor jezelf kunt zijn. Uit onderzoek blijkt dat je ontspannener en zelfs effectiever bent. Je ontwikkelt veerkracht en ervaart meer geluk.
In de workshop krijg je informatie over wat Zelfcompassie is en waarom het van belang is voor je geluk en veerkracht in je leven.
We doen enkele oefeningen waardoor je inzicht krijgt en kunt ervaren wat Zelfcompassie voor je doet.  Ook zal er gelegenheid zijn tot het stellen van vragen.

Uiteraard is ook ons volledig biologisch café geopend voor een koffie/ lunch of ander lekkers!

Zie ook: Actueel