Ga direct naar inhoud

Yvonne Sonneveld gaat met kinderen van 7 tot 9 jaar de instrumenten van het orkest bekijken, beluisteren en natuurlijk wordt er volop gezongen!

We gaan in februari van start met de Blaasinstrumenten-Koper en Hout
en het slagwerk o.a trompet, klarinet en het drumstel. { i.p.v toets en snaar instrumenten }
En nu staat maat en ritme centraal i.p.v. melodie.

Via ritmische oefeningen met het lijf of kleine instrumenten wordt het ritme en maatgevoel en de motoriek van de kinderen aangesproken. We bewegen en dansen natuurlijk ook op korte stukjes muziek.

De 7 tot 9 jarigen maken in deze cursus kennis met de orkestinstrumenten. In de lessen die starten in september 2019 ligt de nadruk op melodie. We gaan de toetsinstrumenten en de snaar-/strijkinstrumenten bekijken, beluisteren en even uitproberen. Onder andere de vleugel, accordeon, cello, gitaar en harp.
We vervolgen vanaf februari 2020 met de blaasinstrumenten (koper en hout) en het slagwerk en dan staan maat en ritme centraal.

De lessenserie's (2 x 15 lessen) vormen samen een brede kennismaking en het mogelijk warm lopen voor één van alle instrumenten. De lessenserie's zijn echter ook los van elkaar te volgen. Een voorwaarde bij Muziekinstrumenten Ontdekkingsreis dat deze kinderen kunnen lezen en een beetje schrijven.

Naast deze cursus geeft Yvonne ook de cursus Muziek Ontdekkingsreis voor 5-7 jarigen.

Slotles
Bij de slotles zijn ouders, broertjes en zusjes, opa's en oma's en vriendjes en
vriendinnetjes van harte welkom.

Eerst kennismaken?
Op woensdag 5 februari is er de mogelijkheid deel te nemen aan een proefles. Je kunt je hiervoor opgeven bij Yvonne Sonneveld via 06-38 46 35 43.

Praktisch

Proefles: 5 februari 16.00 uur

Multomap
De kinderen die deelnemen aan 'Muziekinstrumenten Ontdekkingsreis' nemen zelf een 23-rings multomap met drie tabbladen mee naar de lessen.

Jeugdcultuurfonds
Voor mensen met een smalle beurs is er de mogelijkheide een beroep te doen op het Jeugdcultuurfonds (voor kinderen van 4 tot 18 jaar): www.jeugdcultuurfonds.nl.

Vereniging Hart Muziekschool
Yvonne Sonneveld is aangesloten bij de Vereniging Hart Muziekschool. Klik op de aanmeldknop om contact op te nemen met de docent voor meer informatie en het bespreken van de mogelijkheden.