Een manier om eenzaamheid onder verschillende doelgroepen te bestrijden is door het stimuleren en verbeteren van cultuurparticipatie. Als je je langdurig eenzaam voelt, is participeren juist vaak lastig. Om eenzaamheid echt aan te pakken, zowel nu als in de toekomst, leer je in deze cursus je eigen leven (weer) vorm te geven, creatief te leven dus.

Creatief Leven is een programma om eenzaamheid aan te pakken. Het bestaat uit lessen en opdrachten waarmee je zelf werkt aan een eigen nieuwe toekomst. De cursus maakt je bewust van je mogelijkheden en biedt nieuwe inzichten. De lessen leren je luisteren naar jezelf en anderen. De oefeningen halen het beste in je naar boven. Ook leer je meer over eenzaamheid zelf en waar jouw gevoel mee te maken heeft. Het programma heeft een serieuze maar plezierige aanpak. In negen weken tijd ga je op onderzoek. Leer hoe je zelf een leven realiseert dat je goed doet.

Je leest vaak dat vooral ouderen last hebben van eenzaamheid. Dat maakt het moeilijk voor jongeren om te zeggen dat ze last hebben van eenzaamheid. Eenzaamheid komt onder alle leeftijdsgroepen en in alle lagen van de bevolking voor. Daarom is deze cursus toegankelijk voor iedereen van 18 jaar en ouder.

Praktisch

De cursus vindt om de week plaats op vrijdag. De cursusprijs is inclusief materiaal en cursusboek.