Ga direct naar inhoud

Schrijven vanuit je hart

Je hart is een opslagplaats van emoties en gevoelens die bewust of onbewust je leven bepalen. In deze cursus ga je je hartkrachten al schrijvend verkennen. Hierdoor stimuleer je onder andere je nieuwsgierigheid, levenslust, oog voor schoonheid, spiritualiteit, hoop en sociale intelligentie. Via inspirerende schrijfoefeningen put je uit eigen levenservaringen. Je schakelt je denken en oordelen even uit. Daarom is deze manier van schrijven ook een avontuur: niet je hoofd maar je hart weet de weg.
Wat levert het je op?
Je blik wordt ruimer en je krijgt een verrassende nieuwe kijk op gebeurtenissen en op jezelf. Omdat in de cursus veel nadruk ligt op het waarnemen van de zintuigen, levert dat vaak sprekende en beeldende stukken op.

Praktisch

Hoe werkt het?
In een groep van ongeveer 10 deelnemers krijg je korte, duidelijke schrijfopdrachten waar je mee aan de slag gaat. Stukken mogen worden voorgelezen, maar dat is nooit verplicht. We sluiten vaak af met een dichtvorm. Voor de cursus neem je een schrift mee en iets waar je graag mee schrijft, pen of potlood.