Ga direct naar inhoud

Deze cursus is vol. Houd de website in de gaten voor een nieuwe cursus.

In deze schrijfcursus ga je vanuit verschillende invalshoeken verhalen uit je leven beschrijven. Kleine en grote voorvallen, gewoontes, ontmoetingen hebben je leven gevormd tot het landschap dat het nu is. Hoe ziet dat landschap er uit? In welke gebieden vertoef je graag en welke plekken hebben meer aandacht nodig? Waar zit het vuur? Waar stroomt het? Waar ligt de zee van mogelijkheden? De nadruk ligt op schrijven, het tekenen van een landkaart van je leven hoort ook tot de opdrachten.
Hoe werkt het?
In een groep van ongeveer 10 deelnemers krijg je korte, duidelijke schrijfopdrachten waar je mee aan de slag gaat. Met schrijven over je leven kom je bij diepere lagen van je geheugen. Laat je eens verrassen door je pen.

Praktisch

Ook voor de meer ervaren schrijver die zintuiglijker en ‘eerlijker’ wil schrijven is deze cursus geschikt. Je gaat ervaren dat hoe eerlijker je het verhaal schrijft, hoe unieker het is en hoe universeler het voor de hele groep wordt. Autobiografisch schrijven haalt je uit je hoofd, je gaat schrijven in een flow en je leert je eigen stijl (beter) kennen. In de opdrachten ga je spelen met taal, oefenen met verschillende perspectieven en persoonsvormen.

Benodigdheden: Pen en een schrift.