Ga direct naar inhoud
Artikel afbeelding

Samen zuiver leren zingen en optreden!

Vanuit plezier en beweging werken we aan de ontwikkeling van de stem, met veel aandacht voor het innerlijk horen. Met het lied als uitgangspunt werken we aan houding, adem, articulatie, zuiver zingen en presentatie.

Door spelenderwijs het gevoel voor maat, ritme en toonhoogte te ervaren, leren de kinderen tegelijkertijd ook andere muzikale vaardigheden. We zingen één-en meerstemmige liedjes uit alle windstreken, in verschillende talen en stijlen.

Als jij van een beetje uitdaging houdt is Jeugdkoor Spaarne 9-12 jaar echt wat voor je. In deze +groep zing je al meer moeilijkere canons en meerstemmige liedjes in allerlei stijlen. Maar ook is er naast het sámen zuiver leren zingen en presenteren, aandacht voor je persoonlijke presentatie en stemontwikkeling. Leerlingen van Jeugdkoor Spaarne kunnen eventueel met een mooie korting extra privé zanglessen en duolessen afspreken. Daarnaast leer je spelenderwijs noten lezen, van blad zingen en met een stemvork werken.

We treden minimaal 2x per jaar op.

Jeugdkoor Spaarne is een jong enthousiast koor dat staat onder leiding van de ervaren koordirigent Marina Besselink en bestaat uit verschillende leeftijdsgroepen die regelmatig samen optreden.

Praktisch

Je hebt een map nodig om de liedjes in op te bergen. We gebruiken de solfège methode de Nachtegaal en een stemvork. Bij aanvang van het cursusjaar kunnen de leerlingen dit bij de docent bestellen (Nachtegaal € 21, stemvork € 5).

Extra data
Kerstoptreden | 15 december
Repetitieweekend met alle groepen | 18 en 19 juni
Eindvoorstelling | zondag 3 juli

Proefles
Gedurende het hele jaar kun je een proefles volgen.
Meld je vooraf aan via de button 'Stel een vraag'.