Ga direct naar inhoud
Artikel afbeelding

Leer je ervaringen te omvatten in een goed verhaal.

Wat is Storytelling en wat kan je ermee?
Storytelling betekent: verhalend vertellen. Ofwel: zo rijk mogelijk vertellen en hiermee alle zintuigen van de luisteraar prikkelen. Door zo verhalend mogelijk te vertellen, houd je de aandacht van de luisteraar beter vast, waardoor jouw boodschap sterker overkomt. Door je publiek te inspireren en daarmee in actie te brengen, raak je meer verbonden met je publiek én jezelf.

Verhalen krijgen pas betekenis als je er zélf betekenis aan geeft.

Een goed verhaal kan inspireren, moed verschaffen en je op koers houden; je in beweging zetten.
Het omvat een transformatieproces. Het raakt ons en zet ons aan het denken. Je zou dus kunnen zeggen: een goed verhaal is als een reis naar jezelf.

Binnen storytelling is er ‘De reis van de held’, waarin wordt gezegd dat je als mens vele draken tegenkomt op je reis van het leven. De draak kan je zien als symbool die je jouw waarheid kan laten inzien, maar wanneer genegeerd als een bedreiging kan voelen. Je draken in de ogen kijken klinkt spannend en toch zijn dit de momenten in je leven geweest waar je uit kan leren en je de ruimte hebt om er betekenis aan te geven. Dit zijn de momenten die ‘goud’ zijn voor andere om van te leren.

Deze cursus laat je zien wat de kracht is van jouw draken. Hierin gaan we samen op reis en krijg je (in)zicht op jouw (ontwikkelings-)reis waar al je verhalen zitten.

‘It is not the story itself that is interesting, but where the story takes us.’
(Ben Okri)

Drie middagen
In drie middagen ga je aan de slag met verhalen. De verhalen uit je leven leren zien, filteren vormgeven en presenteren. Universele verhalen uitdiepen en inzetten als innerlijk kompas. Aan het einde kun je:

  • Jezelf presenteren
  • Je presentaties versterken met een authentiek verhaal
  • Je (website) teksten (her) schrijven
  • De rode draad gaan zien in je leven wat bijdraagt aan mens zijn

Praktisch

Neem een pen en papier mee en zorg voor makkelijke zittende kleding.