Ga direct naar inhoud

Effectief communiceren met kinderen

In deze workshop leer je de communicatievaardigheden van de How2talk2kids-methode. Deze kun je binnen jouw gezin in de praktijk toepassen. Dit doe je aan de hand van de zes bouwstenen:

  • Omgaan met negatieve gevoelens
  • Uitnodigen tot coöperatief gedrag
  • Alternatieven voor straf
  • Aanmoedigen autonomie
  • Prijzen
  • Omgaan met rollen

Het resultaat: een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen bij je kind en een diepere relatie tussen jou en je kind(eren).

De workshop bestaat uit 6 avonden van elk 2 uur. Tijdens deze 6 avonden behandelen we per sessie één bouwsteen. Tussen de sessies zit steeds in ieder geval 2 weken zodat er veel ruimte is om de vaardigheden van die sessie te oefenen met je eigen kind(eren). Door per avond te focussen op één bouwsteen en vervolgens met de vaardigheden van die bouwsteen te oefenen kun je de methode je eigen maken.

Investeer in jezelf, in je kind en in de relatie met je kind. De How2talk2kids-methode leert je anders op je kind te reageren, wat resulteert in minder strubbelingen en strijd. De praktische communicatievaardigheden kun je direct toepassen op elk kind in de leeftijd van 2 tot 20.

Klik hier voor een kort fimpje van wat de methode inhoudt

Praktisch

Tijdens de schoolvakanties is er geen cursus.

Lesmateriaal

De prijs is inclusief cursusmap. Het benodigde boek (How2talk2kids: effectief communiceren met kinderen) is niet inbegrepen en kan worden besteld via onderstaande link.

Klik hier om het boek te bestelllen