Ga direct naar inhoud

Wijnoorkonde

Een leerzame basiscursus voor de ware wijnliefhebber maar ook voor de medewerker in de horeca die over een gedegen basiskennis van wijn wilt beschikken.

In 5 bijeenkomsten van ca 2 1/2 uur gaan we interactief aan de slag en worden onderwerpen behandeld als: wijnbouw en gezonde druiven, de vinificatie, het leren analytisch wijn te proeven, de belangrijkste wijnregio's van de wijnwereld, wijnkopen en wijn met spijs combineren.
In totaal worden tijdens de cursus ca 40 kwaliteitswijnen geproefd en beoordeeld.

Na de cursus ben je in staat om met meer kennis en vertrouwen wijn te kopen, te schenken en te combineren en zullen veel mysteries rondom wijn zijn opgehelderd.

De cursus kan worden afgesloten met een landelijk erkend examen.

Praktisch

De lessen vinden plaats op donderdagavond van 19:15 tot ca. 22 uur. De lesdata zijn: 3, 10, 17, 31 oktober en 7 november.