Ga direct naar inhoud

Het Participatiekoor

Het Participatiekoor

Het Participatiekoor is er voor mensen mét en zónder haperend brein. Samen maken we kunst. We zingen, vertellen verhalen en schilderen. Niet alleen voor onszelf, óók voor het publiek. Elk programma wordt afgesloten met een concert in een kerk, theater of museum. We doen dit met maar één doel: de culturele participatie van mensen met dementie een beetje rugwind geven.

Er zijn in meerdere steden Participatiekoren waaronder in Haarlem. De koren en al de andere projecten vinden hun oorsprong in het levensverhaal van Nico Knijnenberg, dat door artistiek leider Erik Zwiers werd opgetekend in het boek Zolang ik er ben. Nico leed aan de ziekte van Alzheimer. Hoewel hij nog een actief leven leidde, voelde hij zich vaak buitengesloten. Hij vroeg zich dan ook hardop af: “Doe ik nog mee?”

Dagelijks leven met dementie heeft een grote impact op zowel degene die de diagnose heeft gekregen als op de naasten. Zowel actieve als receptieve kunst- en cultuurparticipatie kunnen mensen met dementie plezier, afleiding en zelfvertrouwen bieden of uiting geven aan thema’s waar zij mee worstelen. Deelname aan de activiteiten van de Stichting kan zo een positieve bijdrage leveren aan een positieve gezondheid.

Het Participatiekoor is een projectkoor. Zodra de nieuwe repetitiedagen bekend zijn zal dat bekend worden gemaakt op de website van Het Participatiekoor: www.participatiekoor.nl

Contactgegevens

Het Participatiekoor
Haarlem
06- 50 476 492

Openingstijden

Contactpersoon: Angelique van der Moezel

Toegankelijkheid

dementievriendelijk
rolstoeltoegankelijk

Disciplines

Muziek