Ga direct naar inhoud

Corrie4Kids rondleiding

Het scholenbezoek vindt plaats op maandagochtenden in het vroegere woonhuis van de familie Ten Boom, met originele schuilplaats voor onderduikers! Het programma begint met een 15 minuten durende presentatie. Daarna wordt de groep in tweeën verdeeld. Eén groep gaat, onder begeleiding van een activiteitenbegeleider, naar buiten om de Corrie4Kids speurtocht te volgen door de binnenstad van Haarlem. De andere groep blijft, onder begeleiding van een activiteitenbegeleider, in het museum en krijgt opdrachten in de verschillende ruimtes van het huis. Na de pauze, met limonade en iets lekkers, worden de groepen gewisseld.

Bijzonderheden

Doel: Corrie4Kids laat kinderen zien wat oorlog met mensen doet, maar ook hoe vergevingsgezindheid en (Gods) liefde uiteindelijk kunnen overwinnen.
Trefwoorden:
oorlog, onderduiken, verzet, geschiedenis, geloof
Locatie:
Corrie ten Boomhuis
Duur: 120 minuten

Voorwaarden

De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen.

Downloads

Voorbereidend lesmateriaal is eventueel aan te schaffen via de website van Corrie4Kids.

Evaluatie

Graag horen wij je mening over de activiteit. Wil je daarvoor ons online evaluatieformulier invullen? We ontvangen graag een evaluatie per groep.

Deze activiteit wordt aangeboden vanuit het CultuurMenu. Heb je vragen? Neem dan contact op via de mail of bel 023-5530414.

Meer informatie