Ga direct naar inhoud

De brieven van Mia

Op een dag vindt de elfjarige Syrische Laila een stapel oude brieven op de zolder van de 91-jarige Isa Cohen. Voor ze het weet zit ze middenin een spannende speurtocht naar het lot van Mia, de briefschrijfster. Mia blijkt de in de oorlog verdwenen jeugdliefde van meneer Cohen. Wat is er met haar gebeurd?

De brieven van Mia gaat over wat oorlog met je doet. We volgen dit verhaal door de ogen van een oude Joodse man en een jong meisje, die zelf net gevlucht is uit de oorlog in Syrië. Samen proberen zij het mysterie van de kist vol brieven uit de Tweede Wereldoorlog te ontrafelen. Onderweg bloeit er tussen de twee schijnbare tegenpolen een bijzondere vriendschap op.

Bijzonderheden

Locatie: Toneelschuur
Trefwoorden: Tweede Wereldoorlog, burgerschap, democratie, migratie, identiteit
Lesmateriaal: Bij De brieven van Mia hoort een uitgebreid en gratis digitaal educatiepakket met filmpjes van de acteurs en printbare werkbladen. Het educatiepakket kan na de voorstelling gebruikt worden en behandelt thema’s als het heden en verleden, oorlog en vriendschap en identiteit. Tevens ontvangen scholen die deze voorstelling bezoeken een exemplaar van het boek De brieven van Mia.
Duur: 90 minuten

Voorwaarden

De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Er is plaats voor één begeleider per acht leerlingen.

Downloads

Aanvullende workshop

Bij deze voorstelling is een workshop van het gezelschap mogelijk. Heb je belangstelling? Neem contact op met Rose Stories via 06-365446528. De kosten komen voor rekening van de school.

Evaluatie

Graag horen wij je mening over de voorstelling. Wil je daarvoor ons online evaluatieformulier invullen? We ontvangen graag een evaluatie per groep.

Meer informatie

Deze activiteit wordt aangeboden vanuit het CultuurMenu. Heb je vragen? Neem dan contact op via de mail of bel 023-5530414.