Ga direct naar inhoud

Het geitje dat wou vliegen

Denise Kamp vertelt de kinderen het verhaal van een geitje dat wou vliegen. Vervolgens krijgen de kleuters een weiland van gekleurd piepschuim en maken ze zelf het geitje met stukjes piepschuim en prikkers. Ze kleuren het met oliepastel. Uiteindelijk krijgen alle geitjes vleugels van veren. Nu eens kijken of ze kunnen vliegen...

Bijzonderheden

Doel: Aan het eind van deze workshop zijn de kinderen uitgedaagd om creatief te denken en te handelen; ze hebben hun fijne motoriek geoefend en ze weten meer over het thema ‘de boerderij’.
Trefwoorden:
boerderij, fantasie, beeldend, dieren, probleemoplossend vermogen
Kunstenaar in de Klas:
Denise Kamp
Duur: 60 minuten

Voorwaarden

De school zorgt zelf voor afgedekte tafels en schorten en een tafeltje voor het materiaal dat de kunstenaar meebrengt. Ook moeten de leerlingen hun handen kunnen wassen. De workshop vindt plaats in het klaslokaal.

Evaluatie

Graag horen wij je mening over deze activiteit. Wil je daarvoor ons online evaluatieformulier invullen? We ontvangen graag een evaluatie per groep.

Deze activiteit wordt aangeboden vanuit het CultuurMenu. Heb je vragen? Neem dan contact op via de mail of bel 023-5530414.

Meer informatie