Ga direct naar inhoud

Vrouwen in verzet

Wat is verzet en welke vormen van verzet waren er tijdens de WOII? Het Noord-Hollands Archief brengt verhalen van verzetsvrouwen tot leven. Daarnaast reflecteren scholieren op de onderbelichte rol van verzetsvrouwen: Waarom zijn veel verzetsvrouwen na de oorlog onbekend gebleven? Het programma werpt op een laagdrempelige manier licht op de onderbelichte rol van verzetsvrouwen in de geschiedschrijving. Tot slot maken scholieren in het Historisch DrukLAB scholieren hun eigen identiteitsbewijs. Het maken of vervalsen van persoonsbewijzen was een moeilijke en belangrijke taak. De vervalsing moest niet te onderscheiden zijn van een echt exemplaar en de aangenomen identiteit mocht geen argwaan wekken. Als voorbeeld zien scholieren een aantal vervalste identiteitsbewijzen van Hannie Schaft en Truus van Oversteegen.

Doel: Kinderen leren over verschillende aspecten van het verzet tijdens WOII aan de hand van de verhalen over lokale verzetsvrouwen, ze ervaren de ambacht die nodig is om vervalsingen te maken in het Historisch DrukLAB.

Trefwoorden: Oorlog, politiek, Nederland, emancipatie, verzet

Bijzonderheden

Locatie: Noord Hollands archief
Duur: 120 minuten

Voorwaarden

Downloads

Evaluatie

Graag horen wij je mening over de activiteit. Wil je daarvoor ons online evaluatieformulier invullen? We ontvangen graag een evaluatie per groep.

Deze activiteit wordt aangeboden vanuit het CultuurMenu. Heb je vragen? Neem dan contact op via de mail of bel 023-5330414.

Meer informatie