Ga direct naar inhoud

HOKJE

Er zijn hokjes die je kan zien. Daar kan je in kruipen, en je kan er ook weer uit. Dat is anders bij onzichtbare hokjes. Ben jij meestal het stoerste kind uit de klas? Dan is het moeilijk om te zeggen dat je ook wel eens bang bent, of verdrietig. Of ben jij de kleinste en vindt iedereen jou schattig? Dan ben je nooit de baas van alle spelletjes, terwijl je daar misschien heel goed in bent. Het zou fijn zijn als die onzichtbare hokjes niet bestonden. Dan vindt niemand het gek als je ’s morgens alleen wilde dingen doet, en je ’s middags ineens een mooi prinsesje wilt zijn.

In de circustheatervoorstelling HOKJE proberen vier acrobaten met salto’s en kunst- en vliegwerk uit hun hokjes te komen. Bij het circus staan de sterke jongens altijd onderaan en zweven de meisjes hoog in de lucht. Maar wat als dat nou eens omgekeerd is? In HOKJE willen de acrobaten niet alleen maar hun kunsten vertonen. De onderman wil laten zien dat hij meer is dan een bonk spieren, en het stille bovenmeisje wil ook wel eens lekker hard schreeuwen.

Bijzonderheden

Aanbieder: Jeugdtheaterbureau Slot

Locatie: Toneelschuur

Duur: 50 minuten

Voorwaarden

De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Er is plaats voor één begeleider per acht leerlingen

Aanvullende workshop

Gekoppeld aan de circustheater voorstelling HOKJE, biedt WIRWAR Producties acrobatiek workshops aan voor op school. Hiervoor komt WIRWAR in de week volgend op het theaterbezoek in de Schuur naar de school toe. De klassen die de voorstelling HOKJE hebben gezien, krijgen een circustheater workshop, waarin we een mix maken van theater en acrobatiek oefeningen. Tevens wordt er dieper op de thematiek van de voorstelling ingegaan.
Deze workshop is alleen in combinatie met de voorstelling te boeken en er wordt een meerprijs in rekening gebracht voor deze activiteiten, de workshop wordt dus niet bekostigd door het CultuurMenu.

Evaluatie

Graag horen wij je mening over de voorstelling. Wil je daarvoor ons online evaluatieformulier invullen? We ontvangen graag een evaluatie per groep.

Meer informatie

Deze activiteit wordt aangeboden vanuit het CultuurMenu. Heb je vragen? Neem dan contact op via de mail of bel 023-5330414.