Ga direct naar inhoud

Maquette: bouw je huis van de toekomst

Ter inleiding van de workshop: maak een maquette wordt een Power pointpresentatie gegeven over hedendaagse architectuur. Gebouwen die opvallen door hun specifieke vorm of toekomst gericht zijn passeren de revue. Na deze inleiding kunnen de kinderen een drietal maquettes bekijken van een architect. Daarna gaan zij zelf aan de slag met het maken van een gebouw voor een duurzame toekomst.

Doel: De kinderen hebben geleerd wat een architect precies doet, wat het beroep van een architect inhoudt en welke stappen een architect volgt: van bouwtekening naar maquette en tot slot de uitvoering van een gebouw. Daarnaast ervaren kinderen dat er verschillende woonvormen zijn: op het water bijvoorbeeld of in een tinyhouse op wielen. En bovendien ontwikkelen kinderen hun creativiteit op het ruimtelijke ipv platte vlak.

Trefwoorden: wonen, architectuur, kunst, wereld, nu

Bijzonderheden

Kunstenaar in de Klas: Juliette Verhofstad
Duur: 90 minuten

Voorwaarden

Downloads

Evaluatie

Graag horen wij je mening over deze activiteit. Wil je daarvoor ons online evaluatieformulier invullen? We ontvangen graag een evaluatie per groep.

Meer informatie

Deze activiteit wordt aangeboden vanuit het CultuurMenu. Heb je vragen? Neem dan contact op via de mail of bel 023-5330414.