Ga direct naar inhoud

Verf, verhaal, fantasie!

In het nieuwe Frans Hals Museum komen de Gouden Eeuw en het heden samen. Wat doen al die deftige mannen op een schuttersstuk? Zijn er ook kinderen te vinden op de schilderijen? En wat vertelt een kunstenaar van nu over schilderijen van vroeger?

In deze interactieve rondleiding ontdekken leerlingen op hoeveel verschillende manieren je naar kunst kunt kijken. Welk verhaal bedenk jij bij wat je ziet? Actieve werkvormen stimuleren de kinderen om zélf actief te kijken en samen te werken. De unieke mix van oud en nieuw met vernieuwende actieve werkvormen zorgt voor talloze ontdekkingen en een overvloed aan inspiratie. Meet at Frans Hals Museum!

Bijzonderheden

Doel: Leerlingen ontdekken via actieve werkvormen verschillende manieren om naar kunst te kijken en gebruiken hun fantasie om zelf verhalen te bedenken.
Trefwoorden:
kunst, museum, gouden eeuw, geschiedenis
Locatie:
Frans Hals Museum
Duur: 60 minuten

Voorwaarden

De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Frans Hals Museum vraagt vanuit school 1 begeleider op 5 kinderen.

Evaluatie

Graag horen wij je mening over de activiteit. Wil je daarvoor ons online evaluatieformulier invullen? We ontvangen graag een evaluatie per groep.

Deze activiteit wordt aangeboden vanuit het CultuurMenu. Heb je vragen? Neem dan contact op via de mail of bel 023-5330414.

Meer informatie