Art Tour

Creatieve workshopcaroussel voor middelbare scholen

Boek eenvoudig bij Hart een CKV-dag, -middag of -ochtend. Kies een datum, locatie en een aantal creatieve workshops. Vul het aanvraagformulier in en Hart doet de rest. Zo plan je eenvoudig een leuke, leerzame en inspirerende dag voor jouw leerlingen

Art Tour

Tijdens de Art Tour krijgt iedere leerling twee culturele workshops van 50 minuten. Het aantal workshops is afhankelijk van het aantal leerlingen en als school kies je zelf de workshops uit onderstaand aanbod. Let op, De Art Tour kun je tot maximaal 6 weken van te voren aanvragen. Er geldt een minimaal aantal deelnemers van 21 en een maximum van 120. Bij een ander aantal deelnemers vraag je een workshopdag op maat aan bij Eske Scheele via escheele@hart-haarlem.nl of telefoonnummer 023 5530412.

Meer interesse in muziekworkshops? Lees meer over de Band Tour bij Slachthuis.

Kosten
De Art Tour is met de CJP Cultuurkaart te betalen.

LeerlingenWorkshopsLocatie HartBij jou op school
21 tot 303€850€675
31 tot 604€1125€900
61 tot 906€1700€1350
91 tot 1208€2250€1800

Workshops
De Art Tour workshops vind je onderaan deze pagina.

Vraag aan!
Interesse? Vul vrijblijvend het aanvraagformulier voor de Art Tour in en wij nemen snel contact met je op. Wij adviseren om minimaal zes weken van te voren contact met ons op te nemen.

Evaluatie
Heeft jouw school deelgenomen aan Art Tour? Dan zijn we benieuwd naar de ervaringen. Hier vul je de evaluatie van Art Tour in.

Art Tour - Werelddrummen - Pepijn Zwaanswijk
Beeld: Jos van den Broek

Werelddrummen - Pepijn Zwaanswijk

Als professioneel drummer en percussionist treed ik veel op met diverse bands en DJ’s in binnen-en buitenland. Van grote en kleine festivals tot concertzalen en jam sessies in clubs. Omdat ik het leuk vind om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de wereld van het ritme heb ik in de loop der jaren een workshop ontwikkeld die deelnemers kennis laat maken met het maken van beats en breaks uit de popmuziek en de dance-scene. Op slagwerk instrumenten uit de VS, Brazilië en Afrika neem ik kleine en grote groepen in een uur tijd mee op een uitdagende muzikale reis.

Ga direct naar de website van Zwaanswijk Percussion.

Art Tour - Body art - Romy Zwart

Body art - Romy Zwart

Transformeer jij jezelf naar een kunstwerk van Vincent van Gogh of Yajoi Kusama? Of word je onderdeel van de jungle of een prachtige zonsondergang? Met de workshop Body Art leer jij verschillende bodypaint technieken om een deel van jezelf te beschilderen zodat jij gecamoufleerd bent in een zelf gekozen achtergrond.

In deze workshop combineer ik mijn kennis als beeldend kunstenaar met mijn achtergrond in de visagie. Voor ik aan mijn studie kunsteducatie begon, ben ik enkele jaren werkzaam geweest als make-up artist en grimeur, voor o.a. fotoshoots en halloween evenementen. Nu ligt de focus in mijn beeldend werk voornamelijk op schilderen, waar het menselijk lichaam vaak de hoofdrol in speelt.

Ga direct naar de website van Romy Zwart.

Art Tour - Eetbare sculpturen - Ralph de Jongh

Eetbare sculpturen - Ralph de Jongh

Kunstenaar Ralph de Jongh woont en werkt in Haarlem, heeft gestudeerd in Enschede (bachelor) en Glasgow (master). Hij is werkzaam in de galerie Flatbrr***Gallery en heeft een eigen praktijk.

Na een korte presentatie over hedendaagse kunst en collega kunstenaars zoals Calder, Picasso, Van Gogh, Bonnard, McCarthy en Karla Black gaan de leerlingen aan de slag met het maken van een sculptuur. De materialen die ze gebruiken zijn allemaal eetbaar.

Art Tour - Dans - Gene Power

Dans - Gene Power

Mijn naam is Gene Power, ik ben 39 jaar en hou niet van hokjes. Laat me het jullie even uitleggen... Als kleine jongen leerde ik niet zo makkelijk en moest ik het van de praktijk hebben. Ik ben van mening dat als je alleen maar achter een tafeltje zit dat je hersenen niet optimaal worden geprikkeld. Omdat het mij niet werd aangeboden in jongere jaren, vind ik het super fijn om mijn danservaring met deze generatie te delen en ze wat mee te geven.

Laat me je meenemen naar toen… Toen alles nog kon zonder dat er geoordeeld werd. Waar het hebben van een fantasie gedoogd werd en niks alles was. Heb het leven in enkelvoud en stap in het rijk waar jij jezelf vertrouwt.

Art Tour - DJ - Beats on the Beach

DJ - Beats on the Beach

Hi! Mijn naam is DJ Ladymix (mijn echte naam is Maxime IJgosse) ik ben 31 jaar oud en ben al 16 jaar DJ. Ik heb op veel mooie plekken de afgelopen jaren mogen draaien zoals bruiloften, festivals en de nieuwjaarsduik en met gave artiesten mogen optreden.
In januari 2022 ben ik begonnen met mijn eigen DJ school Beats on the Beach voor kinderen en volwassenen, maar voornamelijk voor kinderen en jongeren tussen de 7 en 18 jaar oud. Tijdens de workshop leer ik jullie het mixen van nummers, effecten door de liedjes heen maken, de BPM in te stellen en natuurlijk het scratchen. Let op! De maximale groepsgrootte voor deze workshop is 7 leerlingen.

Art Tour - Theaterteksten en -liedjes schrijven - Sem Anne van Dijk
Beeld: Gordon Meuleman

Theaterteksten en -liedjes schrijven - Sem Anne van Dijk

Schrijver Sem Anne van Dijk (1998) schrijft toneelteksten, poëzie en liedjes. Hij werkte o.a. voor Jeugdtheatergezelschap BonteHond en Het Nationale Theater. Sem Anne is gek op het Eurovisie Songfestival (waarover hij ook schrijft), het sociale construct ruzie en verzamelt voetbalshirts.

De workshop Toneelschrijven richt zich op de basisbeginselen van het schrijven van toneel. Het is een korte basisworkshop, dus ervaring met toneelschrijven is niet nodig. Ervaring met toneelspelen is ook zeker niet noodzakelijk, maar wél handig! Je hoeft tijdens de workshop niet zelf te spelen.

De workshop Liedteksten schrijven voor theater en film laat iedereen een korte liedtekst schrijven. In een snelkookpan kijken we naar de structuur van liederen, hoe je tot een verhaal komt en de techniek van het couplet en het refrein. Je hoeft tijdens de workshop niet te zingen, maar mag natuurlijk wel!

Art Tour - Textiel: Pimp Your Life - Jolanda de Meester

Textiel: Pimp Your Life - Jolanda de Meester

In deze workshop gaan we het hebben over het gebruik van kleding en de marketing erachter. Hoe kun je bijdragen aan een gezondere fashionwereld en tegelijkertijd ook je eigen stijl ontwikkelen? De leerlingen gaan een oud maar gaaf kledingstuk pimpen. We gaan zelf applicaties maken en door middel van verschillende naai- en borduur en verftechnieken geven we jouw eigen kledingstuk een gave twist. Hierdoor krijg je iets wat niemand anders heeft. Be your own original!

Jolanda de Meester is cum laude afgestudeerd aan de mode academie Artemis in 2009. Sindsdien heeft ze een bijzonder en genomineerd repertoire aan kunstwerken gerealiseerd. Ze heeft onder andere het bedrijf Cutting the Cake opgericht samen met fotograaf Karen Steenwinkel. Door haar achtergrond als coach en begeleider in de psychiatrie zullen haar workshops nooit standaard zijn en zul je mentaal en visueel uitgedaagd worden om dingen over een andere boeg te gooien.

Art Tour - Theater maken - Theaterbroedplaats STEK

Theater maken - STEK

In deze workshop maak je samen theater. Je begint met een bron en gaat in kleine stapjes een scène maken. Hier komen niet alleen acteurs in voor, maar ook muziek, licht, geluid of vormgeving (decor en kostuum). Je krijgt tips over hoe je de ruimte hiervoor kunt gebruiken en hoe je alle elementen kunt inzetten om spannend theater te maken!

Theaterbroedplaats STEK is een organisatie in Haarlem voor iedereen tussen de 15 - 25 jaar. Jonge mensen gaan hier op zoek naar wat theater en kunst kunnen zijn. Bij STEK maak je deel uit van een vaste groep. Je gaat samen spelen, onderzoeken en experimenteren. Dit onderzoek leidt tot een voorstelling of bijvoorbeeld een expositie. Gewoon in een theaterzaal of op een toffe locatie in de stad.

Art Tour - Filmworkshop Suspense in beeld - de Schuur

Filmworkshop: Suspense in beeld - de Schuur

Zit jij wel eens verscholen achter je kussen naar een film te kijken? Wat maakt een scene toch zo spannend dat je aan het scherm gekluisterd zit? In deze workshop ontdek je op een speelse manier de kracht van suspense. Je leert een aantal basis filmvaardigheden om uiteindelijk een scene te maken die de kijker het stuipen op het lijf jaagt!
De Schuur is een plek waar je naar het theater kunt, bijzondere films kunt zien en nog veel. Zo kun je bijvoorbeeld op vrijdagavond altijd gratis dansen in het Schuurcafé! Voor scholen bieden we passende workshops aan om het bezoek aan de Schuur extra bijzonder te maken.

Art Tour - Muziekproductie - David Quakkelaar

Muziekproductie: Van een handvol tonen tot een complete track - David Quakkelaar

Ontdek de grenzen tussen digitale en analoge muziek tijdens deze workshop. Tijdens deze interactieve sessie neem ik je mee op een inspirerende muzikale reis. Leer hoe je digitale en analoge elementen kunt laten botsen en samensmelten tot een unieke muzikale wereld vol oneindige creatieve mogelijkheden.

De workshop wordt begeleid door David Quakkelaar, multi-instrumentalist en producer. Hij heeft inmiddels jarenlange ervaring in de studio met het opnemen voor verschillende bands, artiesten en ook voor eigen projecten. Deze workshop is ontwikkeld om jongeren kennis te laten maken met het opnemen en produceren van muziek en wat voor wereld aan plezier en mogelijkheden daarachter schuilen.

Art Tour - Stencil like Banksy - Blazin

Stencil like Banksy - Blazin

Kruip in de huid van de wereldberoemde straatkunstenaar Banksy. Leuk en snel resultaat! Met voorgemaakte sjablonen ga jij je eigen “stencil art” maken. Dit doen we met indoor spuitbussen en is dus niet schadelijk voor je gezondheid. Deze workshop kan binnen!

Deel dit