Ga direct naar inhoud
Artikel afbeelding
HIT 2021 van start!

Onderstaand het nieuwsoverzicht van Hart Cultuur in School. Klik hier voor de agenda. 

Het 74e Haarlems Interscholair Toernooi (HIT) is begonnen. De deelnemers hebben hun coaches ontmoet en het creatief talent staat in de grondverf. De komende drie maanden worden de jonge makers begeleid door de coaches op weg naar het podium.

MasterClasses
In maart kwamen de deelnemers per categorie (Dans, Muziek, Theater, Spoken Word en Beeldende Kunsten) in kleine groepjes bij elkaar voor de eerste MasterClasses in Flinty’s. Dit jongerencentrum valt onder 'buurthuizen' en mocht daarom tijdens de lockdown voor beperkte groepen open. Wél met mondkapjes en 1,5 meter afstand uiteraard.

Talent ontwikkeling
De jonge makers inspireren en enthousiasmeren elkaar via WhatsApp groepen. Tijdens de volgende MasterClasses in april zetten ze hun uiteindelijke werk of performance in de steigers. Daarbij krijgen ze hulp van hun coaches. Dit zijn ervaren professionals en professionals in opleiding. Op deze manier proberen we het leven van een kunstenaar of artiest (in opleiding) dichtbij de talenten te brengen. Vervolgens werken de deelnemers ieder aan hun eigen performance of werk. 

Grote finale
Tijdens de grote finale op donderdag 1 juli in het Patronaat worden per categorie prijzen uitgereikt. Iedere deelnemer die dat wil, kan die avond het podium beklimmen.

Extra categorie: Cross-over
Nieuw dit jaar is de categorie Cross-over. Via een soort Marktplaats-systeem bundelen de deelnemers hun talenten. Denk aan een deelnemer Fashion die een outfit maakt voor een deelnemer Theater of een deelnemer Muziek die een deelnemer Spoken Word muzikaal begeleidt. Ook voor deze extra categorie zijn prijzen te winnen.

Talent in beeld
Het HIT is dit jaar via YouTube te volgen via de serie ‘Talent in Beeld’:

  • In de eerste aflevering komt Spoken Word winnares Isis (2020) haar titel verdedigen en legt Spoken Word coach Mike (2021) uit wat Spoken Word precies is.
  • In de tweede aflevering krijgen we een kijkje achter de schermen tijdens de MasterClasses.