Organisatie

Hét centrum voor kunst, kennis en cultuur in Haarlem

Cultuur is van en voor ons allemaal. Hart zet zich in om culturele en creatieve ontwikkeling voor alle inwoners van de regio Zuid-Kennemerland mogelijk te maken. Zo zorgen we voor een omgeving waarin cultuur vanzelfsprekend is en talentontwikkeling voor iedereen toegankelijk. Dat is wat ons (ver)bindt en drijft.

Talentontwikkeling begint bij kennismaken met kunst en cultuur. Hart stimuleert en organiseert meer kunst en cultuur in het onderwijs, zodat kinderen en jongeren culturele bagage opdoen en goed zijn uitgerust voor de toekomst. Daarnaast vinden we het belangrijk dat iedereen in de vrije tijd, dichtbij huis activiteiten weet te vinden om cultuur te ontdekken, maken en delen. Hiervoor leggen we dwarsverbanden tussen cultuur in het onderwijs en cultuur in de vrije tijd en bouwen we samen met partners in de wijken aan toegankelijkheid, kansengelijkheid en talentontwikkeling.

Een historisch gebouw

Hart is gevestigd in een prachtig Rijksmonument aan de rand van het centrum van Haarlem. Als je door het gebouw loopt adem je de unieke indrukwekkende geschiedenis in iedere ruimte. We vertellen je graag over de rijke historie van het pand, lees hier meer.

Hart beleidsplan 2022-2024

Het Hart beleidsplan 2022-2024 beschrijft de visie en ambities van Hart voor de komende periode. We verdiepen onze kennis en breiden onze netwerken uit. We innoveren de dienstverlening en ontwikkelen in co-creatie nieuwe programma’s en activiteiten. Samen met onze partners nemen we verantwoordelijkheid voor een kleurrijke leefomgeving waarin inwoners van de regio Zuid-Kennemerland kunnen genieten van en deelnemen aan cultuur.

Gegevens

Directeur
Marijke Licher

Raad van Toezicht
Victor Eiff (voorzitter)
Edith Ploeg (secretaris)
Hélène Steenhoff
Bob Crezee

ANBI status
Hart beschikt over een ANBI status. Donateurs van culturele ANBI'S hebben een extra belastingvoordeel, omdat voor hen een extra giftenaftrek geldt.

Green Key Member
Hart heeft Hart voor duurzaamheid en beschikt over een Green Key certificatie.

CAO
Beloning van werknemers van Hart vindt plaats volgens de CAO Kunsteducatie.

RSIN
850598059

IBAN
NL65RABO0341969184

KvK
52788636

BTW
8505.98.059.B.01

Jaarverslag & Financieel Jaarverslag
Jaarverslag 2022
Financieel Jaarverslag

Deel dit