Ga direct naar inhoud
Artikel afbeelding
Prijsuitreiking én online expositie HIT 2021

Onderstaand het nieuwsoverzicht van Hart Cultuur in School. Klik hier voor de agenda. 

De 74e editie van het Haarlems Interscholair Toernooi (HIT 2021) is dinsdag 6 juli feestelijk afgesloten met een prijsuitreiking in het Hart Café. De deelnemers in de disciplines Dans, Muziek, Theater, Spoken Word, Beeldende Kunst en Cross-over werden persoonlijk toegesproken door hun coaches en ontvingen een getuigschrift. Gezamenlijk werd afgeteld naar de opening van de online expositie die nu te zien is op de website van Hart.

Zo’n 100 leerlingen van 10 middelbare scholen in Haarlem, Heemstede, Aerdenhout en Bloemendaal ontwikkelden de afgelopen maanden hun kunsten. Talentontwikkeling stond hierbij centraal. Tijdens HIT MasterClasses ontmoetten de jonge makers elkaar en werden ze begeleid door coaches; ervaren professionals en professionals in opleiding. De deelnemers werden geïnspireerd, geënthousiasmeerd én kregen een indruk van het leven van een kunstenaar of artiest.


Award winnaars HIT 2021

  • Categorie Dans: Saba Pahlavan en Hadiatou Bah (Haarlem College)
  • Categorie Muziek: Violent Silence (Luut Maarsingh, Seger Meenhorst en Tjalle Meenhorst van het Eerste Christelijk Lyceum)
  • Categorie Theater: Meike Derksen (Rudolf Steiner College), Odile Okkema (Stedelijk Gymnasium Haarlem) en Joy Daniels (Stedelijk Gymnasium Haarlem)
  • Categorie Spoken Word: Piet Pankratz (Atheneum College Hageveld)
  • Categorie Beeldende Kunst: Nena Pennock (Lyceum Sancta Maria), Basak Donmez (Coornhert Lyceum) en Alisa Pcholko (Coornhert Lyceum)
  • Categorie Cross-over: Müberra Cüçlü (Eerste Christelijk Lyceum) en Toine Limonard en Olle Kluwen (Het Schoter)


Online expositie

Het werk van de deelnemers aan HIT 2021 is nu te bewonderen op de website van Hart. Naast foto’s zijn ook videoregistraties te zien die donderdag 1 juli zijn gemaakt in het Patronaat. Iedere deelnemer die dat wilde kon die dag het podium beklimmen.


Meedoen aan HIT 2022

Volgend jaar meedoen aan het HIT? Op de website van Hart vind je informatie om je aan te melden:

www.hit-haarlem.nl