Tijdens de lessen werken we met verschillende technieken, waardoor je naast materialenkennis, ook ontdekt wat jou aanspreekt en zo je eigen stijl ontwikkelt.

Bij mixed media schilderen verwerk je in je werk materialen of je gebruikt verschillende manieren om kleur aan te brengen.Er wordt geen gebruik gemaakt van een computer. Het werk wordt laag voor laag opgebouwd en je bepaalt zelf wat er op het einde nog zichtbaar is. Uiteraard kun jij je eigen kleuren en vorm kiezen. Ondanks dat we allemaal min of meer dezelfde stappen maken, is het werk op het einde van de les verschillend. De docent doet actief mee tijdens de les en laat je zien wat de verschillende lagen voor effect hebben.

Tijdens de lessen werken we met verschillende materialen, waardoor je naast materialenkennis, ook ontdekt wat jouw persoonlijk aanspreekt. Zo werken we met acrylverf, inkt, softpastel, papier, water, zand en verschillende mediums als gesso, binder en gel medium.

Het is niet nodig om te kunnen tekenen. We werken op papier, dat je later zou kunnen binden tot een boek. Zo heb je een naslagwerk van alle geleerde technieken. Aan het einde van iedere les bespreken we het werk.

Praktisch

Omdat we met zoveel materialen gaan werken, zijn de meeste materialen inbegrepen bij de lessen. Aan het einde van iedere les bespreken we kort de volgende les, zodat je zelf kan kijken of je nog extra materialen wilt meenemen.

De enige materialen die je zelf moet meenemen zijn:

  • Plat penseel van 1 a 1,5 cm breed (korte steel is voldoende), weet je van jezelf dat je graag precies werkt neem dan ook wat kleinere penselen mee.
  • Schort
  • Schaar
  • Plastic voor op de tafel: vuilniszak is voldoende
  • Schilderstape (1 cm breed) om je papier vast te plakken
  • Bord met huishoudfolie, die als pallet kan dienen
  • Waterbak/pot b.v. een yoghurt emmer
  • Eventueel je favoriete kleuren acrylverf

Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd mailen naar info@sionasnel.com

Zaterdag 9 september ben ik aanwezig bij de open dag van Hart!

Inschrijven

Mixed Media Schildertechnieken
Datum 22 sep t/m 17 nov
Dag vrijdag
Tijd 18:30 t/m 21:00uur
Locatie
  • Hart Haarlem, Kleine Houtweg 18, 2012 CH HAARLEM
Docent
Mixed Media Schildertechnieken
Datum 22 sep t/m 17 nov
Dag vrijdag
Tijd 14:30 t/m 17:00uur