Een Afrikaans gezegde luidt 'Wie kan lopen, kan ook dansen' (en wie kan praten kan ook zingen). Dat klopt helemaal bij biodanza. Het gaat er bij biodanza om hoe jij je voelt, niet om hoe het eruit ziet

De muziek waarop we dansen komt uit alle windstreken. We dansen op muziek die ons raakt, inspireert, stimuleert en uitdaagt. Muziek verbindt ons met onze gevoelens. Dansen brengt ons in ons lichaam. een avond biodanza is telkens weer thuis komen bij onszelf.

Dansen is een non-verbale manier van zijn. We hebben geen woorden nodig om met onszelf en met elkaar te communiceren. Het gaat zelfs makkelijker zonder woorden. Ons hoofd wordt stiller, ons hart gaat harder kloppen en ons bloed harder stromen.

In biodanza dansen we afwisselend individueel, met een ander, of in een groep(je). Al dansend ervaren we onszelf in relatie, in contact.

Mijn ervaring is dat biodanza elke keer opnieuw mijn hart opent. Mijn levenslust neemt toe en ik val samen met mezelf.

Praktisch

Doe makkelijk zittende kleding aan. Het is handig om wat laagjes aan te trekken, zodat je iets uit kan doen als je het warm hebt en weer wat aan kan trekken als je afkoelt. We dansen op blote voeten of op anti-slib sokken (zodat je niet uitglijdt). Er mogen geen schoenen in de zaal gedragen worden.

Biodanza is geen cursus met een begin en een eind. Het is een doorgaande groep waar altijd weer mensen in- of uitstromen. Je kan in principe ieder moment komen kennis maken. We raden je aan om een kennismakingskaart aan te schaffen waarbij je drie keer meedoet. Ieder les is anders. Een kennismakingskaart kost € 40,- en een losse les € 17,50. Als je dan besluit door te gaan, kun je een strippenkaart kopen voor tien lessen (€ 150,-) die je binnen vier maanden volgt. Je bent altijd welkom, maar graag wel eerst aanmelden!

Aanmelden

Aanmelden kan via info@lichtvoetig.nl of gerbsch@hetnet.nl. Je kan ook bellen naar 06-30966755.

Je bent het gehele jaar welkom om te starten! Op iedere eerste maandag van de maand start er een nieuwe reeks van vier lessen:
Maandag 15 januari 2024
Maandag 12 februari 2024
Maandag 11 maart 2024
Maandag 8 april 2024
Maandag 6 mei 2024
Maandag 3 juni 2024