Slacht-kracht is een ontwikkeltraject voor muziekmakers met een (psychische) kwetsbaarheid. Wil je samen met anderen muziek maken? Doe gratis mee met Slacht-kracht in Haarlem Oost. Onder begeleiding van een ervaren muziekcoach werk je in een aantal sessies toe naar een muzikale afsluiting. Start 9 maart in Slachthuis.

Wat ga je doen?
Onder leiding van muziekcoach Niek Stronks ga je met andere deelnemers improviseren en samenspelen, oftewel muziek maken! Het maakt niet uit of je wel of geen muzikale ervaring hebt: iedereen is welkom om mee te doen van drummers tot gitaristen en van zangers tot blazers. Het belangrijkste is dat je zin hebt om gezamenlijk op een ontspannen manier te werken aan je muzikale, sociale en persoonlijke ontwikkeling.
De Slacht-kracht sessies bestaan uit 12 bijeenkomsten van 3 uur met maximaal 15 deelnemers. Samen gaan we aan de slag met het creëren van ritmes en melodieën waarbij we gebruikmaken van onze stem, muziekinstrumenten en ons lijf. We spelen op basis van intuïtie, door goed te luisteren leer je samen te spelen. Zo ontstaat geleidelijk aan geheel nieuwe muziek! Uiteraard is er genoeg ruimte voor een pauze, vragen en eigen inbreng. We hebben allerlei instrumenten voor je maar je mag natuurlijk ook je eigen instrument meenemen.
We sluiten het traject gezamenlijk af. Hoe dit er precies uit komt te zien bepalen we gezamenlijk. Wordt het een eindpresentatie voor familie/vrienden of ga je samen met de anderen werken aan een geluidsopname?

De lessen worden georganiseerd door Roads en Hart. Roads richt zich op de re-integratie van mensen met psychiatrische problematiek. Hart zet zich in om culturele en creatieve ontwikkeling mogelijk te maken voor alle inwoners van de regio Zuid-Kennemerland.

Mede mogelijk gemaakt door: Roads, Hart, Gemeente Haarlem.

Locatie
Slachthuis, Rockplein 6, Haarlem Oost

Dag & tijd
Donderdagmiddag 15.00-18.00 uur
9, 16, 23, 30 maart, 6, 13, 20 april, 11, 25 mei, 1, 8, 15 juni
(in september start er weer een nieuw blok)

Kosten
Gratis na intakegesprek met Chris Broers

Meer informatie en aanmelden
Chris Broers, begeleider Roads
E-mail: chris.broers@roads.nl
Tel: 06 15 88 03 67