Proeftuinen

Cultuurpartners en onderwijs ontwerpen samen cultuureducatie

Kinderen en jongeren zijn van nature creatief en kunnen Out of the Box-denken. Zij worden steeds vaker gevraagd naar hun ideeën over maatschappelijke vraagstukken waarop volwassenen het antwoord niet hebben. Cultuureducatie is bij uitstek het vakgebied om deze vaardigheden met aandacht en kennis van zaken te trainen. Scholen geven hun leerlingen hiermee een grote voorsprong in hun latere (school)loopbaan en samenleving van de toekomst.

Hoe zorg je ervoor dat cultuurpartners in samenwerking met het onderwijs tot cultureel aanbod komt dat leerlingen écht raakt, zodat ze met andere ogen gaan zien en doen?

We gaan op 8 november 2021 van start met de Proeftuin Culturele Kookpot voor het primair onderwijs waarin we cultuurpartners en leerkrachten van Haarlemse PO scholen een vrijplaats bieden om samen vernieuwend cultuuronderwijs te ontwikkelen. We dagen de deelnemers uit om samen te denken en te ontwikkelen vanuit de leefwereld van leerlingen.   Op 16 november 2021 starten we een zelfde proeftuin in Zandvoort voor PO leerkrachten en cultuurpartners in Zandvoort. 

Sessies
Per proeftuin verkennen we in drie sessies aan de hand van creatieve werkvormen de grond voor samenwerking in de groep, en komen we tot een gezamenlijke ambitie. Daarna kun je besluiten om (in/met de groep) aan de slag te gaan met het ontwikkelen en experimenteren van een concreet lesprogramma/aanbod. De proeftuin Culturele Kookpot richt zich op thema burgerschap.

PROEFTUIN CULTURELE KOOKPOT
Maandag 8 november | 15.30 - 17.30
Maandag 22 november | 15.30 - 17.30
Maandag 28 februari | 15.30 - 17.30

Locatie
Hart, Kleine Houtweg 18, Haarlem

Aanmelden
Ben je leerkracht van een Haarlemse PO school of cultuurpartner dan kan je je hier aanmelden. 

------------------------------------------------------------------------------------------

PROEFTUIN ZANDVOORT
Dinsdag 7 december | 15.30 – 17.30

Locatie
Nader te bepalen locatie in Zandvoort

Aanmelden
Ben je leerkracht van een PO school of cultuurpartner in Zandvoort neem dan contact op met Nicolette Talboom ntalboom@hart-haarlem.nl

Heb je vragen, neem contact op met Frouke Jorna, projectleider Cultuureducatie met Kwaliteit: fjorna@hart-haarlem.nl | T 023 - 553 0415