Ga direct naar inhoud

Coronamaatregelen

Voor de activiteiten in Hart vallen we terug op het door de branches ontwikkelde algemene protocol, zoals gepubliceerd op de website van Cultuurconnectie.

Onderstaande afspraken vormen de praktische uitwerking van dit protocol voor de activiteiten bij Hart, Kleine Houtweg 18 & 24-A. 

ALGEMEEN



Algemene hygiënemaatregelen

  • Focus van dit protocol is hygiëne en veiligheid.
  • Richtlijnen van het RIVM zijn leidend. Organisaties, medewerkers, docenten, huurders, deelnemers, leerlingen, cursisten en bezoekers houden zich aan de RIVM-richtlijnen.
  • Blijf zoveel mogelijk thuis en ga alleen naar buiten als dat nodig is.
  • Houd dan 1,5 meter afstand tot elkaar.
  • Was je handen, schud geen handen en hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? Blijf thuis en ziek uit.
  • Blijf thuis als iemand in uw huishouden koorts heeft (vanaf 38 graden Celsius) en/of benauwdheidsklachten.
  • We verwachten van een ieder die gebruik maakt van Hart, kleine Houtweg 18 en 24-A, dat ze deze te allen tijde naleven.


Hygiënemaatregelen in het gebouw en bekendmaking

  • Afstandsmaatregelen worden in het gebouw aangekondigd in woord en beeld en steeds herhaald.
  • Bij de hoofdingang en achteringang is een handen desinfectie station, een ieder die binnenkomt dient deze te gebruiken.
  • In het Hart Café zijn er plexiglas kuchschermen geplaatst.
  • Deuren van ruimtes, kantoren en lokalen blijven open staan, zodat er minder aangeraakt hoeft te worden.
  • Tafels en stoelen staan op 1,5 meter afstand van elkaar.
  • In elk ruimte zijn desinfecterende gel en hygiëne doekjes aanwezig.
  • De ruimtes worden tussen elke activiteit grondig schoongemaakt.
  • De toiletten worden meerdere malen per dag schoongemaakt.
  • Hart maakt in de publiek toegankelijke ruimten contactoppervlakken en aanraakpunten meerdere keren per dag schoon op een desinfecterende wijze.


Verkeersregels gebouw

  • Iedereen houdt te allen tijde afstand van 1,5 meter.
  • Iedereen volgt te allen tijde de opgedragen aanwijzingen
  • Openbare verkeersgebieden zijn géén ruimtes om stil te staan.

PROTOCOL HUURDERS


Onderstaande afspraken gelden voor alle cursussen en verhuuractiviteiten.


Toegang / Aanmelden / Reserveren en controle

  • Toegang alleen volgens afspraak.
  • Kom zo mogelijk alleen.
  • De huurder/docent neemt vooraf een intake af met de deelnemer/cursist, waarin gezondheidsregels worden besproken.
  • Cursisten/deelnemers met klachten worden niet toegelaten.
  • Toegang voor medewerkers en leveranciers via de achteringang.
  • Houd te allen tijde 1,5 meter afstand tot elkaar.
  • Desinfecteer je handen bij binnenkomst.
  • Was je handen, schud geen handen en hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? Blijf thuis.
  • Blijf thuis als iemand in uw huishouden koorts heeft (vanaf 38 graden Celsius) en/of benauwdheidsklachten.


Hart Café

  • Alleen take-away
  • Zitgedeelte is gesloten
  • Bij het afhalen en meenemen van eten en drinken vindt geen gezondheidscheck plaats.
  • Gasten mogen hun consumptie meenemen naar de activiteitenruimte.
  • Er mogen maximaal 5 mensen op hetzelfde moment in het café aanwezig zijn.
  • Gasten houden altijd 1,5 meter afstand tot elkaar (tenzij ze uit 1 huishouden komen).
  • Na 20:00 uur wordt geen alcohol meer verkocht.
  • Er is na 22:00 uur geen muziek in het café.
  • Volg de looproute zoals op de grond staat aangegeven.
  • Volg altijd de aanwijzingen van medewerkers, huurders en docenten.


Inrichten lokalen/ruimtes

  • Er is een maximaal aantal mensen per ruimte toegestaan o.b.v. het beschikbare aantal m2 vrije oppervlak.
  • Alle lokalen zijn ingericht dat het aantal toegestane personen altijd 1,5 meter afstand kunnen bewaren.
  • Bij binnenkomst in het lokaal wassen deelnemers en docenten hun handen met de desinfecterende gel. Bij het verlaten van het lokaal doen ze dit opnieuw.
  • Deelnemers/cursisten en docenten hebben de mogelijkheid om hun eigen tafels af te nemen met desinfecterend hygiëne doekjes.
  • Pauze is in het lokaal.

Deel dit