Ga direct naar inhoud

Hart weer open!

Veelgestelde vragen

Na tien weken sluiting in de strijd tegen het COVID-19 virus opent Hart maandag 25 mei weer haar deuren, gelukkig!

  • In de week van 25 mei mogen er 1-op-1 lessen worden gegeven.
  • Vanaf 1 juni kunnen we ook weer groepen ontvangen, zij het met de nodige beperkingen.

Sommige lessen of bijeenkomsten zijn vooralsnog niet mogelijk, zoals bijvoorbeeld koren, blazersensembles of musical. Ook zijn we gebonden aan het maximum van 30 bezoekers per gebouw. Omdat dit maatwerk is, worden er met elke docent afspraken gemaakt over lestijden, groepsgrootte, veiligheidsvoorzieningen en looproutes.

Natuurlijk leeft er nog een hoop onzerheid. Op deze pagina daarom een overzicht van meest gestelde vragen. We willen ieders wensen zo goed mogelijk honoreren en zien jullie heel graag weer komen!

Klik hier voor een uitgebreid overzicht van onze corona maatregelen.

Waarom is Hart tot 25 mei gesloten?


Medio maart is besloten dat alle scholen en horecagelegenheden hun deuren dicht moeten houden om het COVID-19 virus in te dammen. Hart is zowel een school als horecagelegenheid en dus geven we hier gehoor aan.

Hart aan de Kleine Houtweg, het Stedelijk Gymnasium en de lesstudio's op het Slachthuisterrein blijven in ieder geval tot 25 mei gesloten. Dit betekent dat er tot 25 mei geen lessen, verhuringen en activiteiten bij Hart plaatsvinden.

Wanneer gaat Hart weer open?


Vanaf 25 mei gaat Hart weer geleidelijk open. Ons gebouw aan de Kleine Houtweg is alleen toegankelijk voor cursisten, leerlingen, docenten en medewerkers. Het is niet mogelijk om zonder afspraak te werken of verblijven in de ruimtes en/of het Hart Café. Ook wordt ouders/verzorgers gevraagd kinderen te halen/brengen volgens het 'kiss and ride' principe (zie elders op deze pagina).

Is het Hart Café ook weer open?


Het Hart Café is open als 'take-away' café met de volgende veiligheidsmaatregelen:

  • De bar is voorzien van plexiglas schermen ter bescherming van bezoekers en medewerkers.
  • Er kan uitsluitend contactloos worden betaald met pinpas of mobiele telefoon.
  • Er mogen maximaal 4 mensen op hetzelfde moment in het café aanwezig zijn.
  • Er geldt een looproute (op de grond aangegeven).
  • Er wordt gebruik gemaakt van papieren wegwerpbekers (SVP na gebruik in een van de vuilnisbakken op de gang deponeren).
  • Er worden uitsluitend dranken en versnaperingen aangeboden.

Het is niet mogelijk in het café plaats te nemen.

Hoe werkt het met halen/brengen?


Halen/brengen door ouders/verzorgers gebeurt d.m.v. 'kiss and ride'. Dit betekent dat cursisten/leerlingen voor de deur moeten worden afgezet en opgehaald. Het is dus niet mogelijk met kinderen mee naar het leslokaal te gaan. Wij begrijpen dat dit niet altijd voor iedereen prettig is, maar stellen deze regel om het aantal personen dat tegelijk in ons gebouw aanwezig is zoveel mogelijk te beperken.

Kan ik vanaf 25 mei veilig naar Hart?


Wij hanteren de protocollen van Cultuurconnectie (brancheorganisatie voor cultuureducatie, amateurkunst en volksuniversiteitswerk). Bezoekers en medewerkers worden herhaaldelijk en op diverse manieren geattendeerd op het houden van 1,5 meter afstand en de algemeen geldende hygiène maatregelen. Iedereen met last van verkoudheid en/of koorts wordt verzocht thuis te blijven.

Wanneer mag ik niet naar Hart komen?


Je kunt Hart alleen bezoek als je een les of afspraak hebt. Ouders/verzorgers wordt gevraagd kinderen te halen/brengen volgens het 'kiss and ride' principe (zie elders op deze pagina). Heb jij of heeft iemand in je huishouden last van verkoudheid en/of koorts, dan wordt je verzocht thuis te blijven.

Ik mag/wil nog niet naar Hart komen, kan ik toch bij jullie terecht?


Voor een eventueel alternatief lesprogramma verzoeken we je contact op te nemen met je docent. Hij/zij kan je informeren wat de mogelijkheden zijn. Dit geldt ook voor eventueel gemiste lessen in de afgelopen periode.

Waar kan ik terecht voor vragen?


Heb je de informatie op deze pagina gelezen en nog vragen? Neem dan contact op via onderstaande gegevens. Wij proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Email
receptie@hart-haarlem.nl

Telefoon
023 5530100

Deel dit