Ga direct naar inhoud
Artikel afbeelding

Worden wie je bent.

Het verhaal van de reis van de held, is een oerverhaal, een oermythe, dat we in allerlei sprookjes, verhalen en tv-series terug zien. De held gaat op weg om via allerlei omzwervingen, avonturen en moeilijkheden, 'gelouterd' terug te keren. De held besluit niet zomaar op weg te gaan. Vanuit een diep verlangen in de ziel voelt hij zich opgeroepen om zijn unieke pad in het leven te gaan. Het is een universeel verlangen, te worden wie je bent.

In deze schrijfcursus word je held van je eigen verhaal. Je gaat op onderzoek uit in je eigen leven. Je schrijft over momenten die spannend en inspirerend waren, of die je hebben aangegrepen. Over gebeurtenissen die je hebben gevormd. Je krabbelde uit het 'deep shit point' weer omhoog. Hoe heb je dat eigenlijk gedaan? En wat zegt dat over jou? Je schrijft over het verborgen goud, dat je al in handen hebt of dat nog ergens op je ligt te wachten...

Is je leven een reeks willekeurige belevenissen, of kun je er een lijn in zien, een boog, een verhaal? We vertellen voortdurend verhalen om zin te geven aan gebeurtenissen in ons leven. Dat zit nu eenmaal diep ingebakken. Toch ben je je vaak niet bewust van de vele innerlijke stemmen, patronen, aannames en verlangens die je leven richting geven. Wat je jezelf vertelt, is bepalend hoe je het leven ervaart.

Hoe werkt het?
Je schrijft in een groep van maximaal 12 deelnemers. Je krijgt korte, duidelijke schrijfopdrachten waar je mee aan de slag gaat. Ook het voorlezen van je tekst en luisteren naar de teksten van anderen is een onderdeel. Voorlezen is vrijwillig. Luisteren doen we zonder oordelen. Vaak sluiten we af met een dichtvorm. Je hebt geen schrijfervaring nodig om deel te nemen.

Wat levert het op?
Uit het hart geschreven, beeldende, scenes uit je leven. Je leert meer over je eigen veerkracht, je schaduwzijde, je doelen en je eigen waarden. Je ontdekt dat toevalligheden samen hangen met je verlangens of je keuzes. Je krijgt een frisse blik op je levensverhaal en de richting die je op wilt.

Alvast in de stemming komen? Leestip: De Alchemist van Paolo Coelho en: Het verhaal van je leven Mieke Bouma

Praktisch

Schrijfervaring is niet nodig. Wel een portie avontuur om in je eigen leven te duiken en iets aan te gaan. Met jezelf en je andere schrijf/reisgenoten. Ook voor ervaren schrijvers die verdieping zoeken of juist vrijer willen leren schrijven is de cursus geschikt.

Schrijven doen we met de hand. Met pen en papier. Dus ga op zoek naar een mooi schrift en een fijne pen. Je bent van harte welkom!

De cursus is 7 x en vindt plaats op: 24/9, 1/10, 8/10, 29/10, 5/11, 19/11, 26/11