Ga direct naar inhoud
Artikel afbeelding

Henna Pursiainen, inspirator

Henna heeft een achtergrond in sociale wetenschappen, belangenbehartiging en Ngo’s. Als CEO van het Dare to Learn festival is zij benieuwd wat voor impact leren niet alleen kan hebben op individuen, maar ook op organisaties en samenlevingen. Als we de steeds complexere en veranderende wereld echt willen begrijpen, moeten we onze beperkingen accepteren. Maar door te leren, kunnen we die beperkingen verleggen en onze kennis uitbreiden.
Henna komst speciaal voor de Maand voor Cultuuronderwijs over uit Finland om jou meer te vertellen over het Finse systeem. Waarom is cultuureducatie zo belangrijk in Finland? Wat kunnen wij in Nederland misschien leren? 

"Voor mij betekent “een leven lang leren” het plezier hebben om mijn vaardigheden en kennis te ontwikkelen, de wereld te verkennen en zaken vanuit een ander perspectief te begrijpen. Daarnaast zie ik het als een manier om een ​​leercultuur mogelijk te maken: we kunnen proberen dingen anders te doen, fouten erkennen als een natuurlijk onderdeel van een leerproces en zo een onbevreesde houding ontwikkelen. “Dare to fail and learn from it”.